¨
 
Kategoriat

»Puukot
»Ahjot
»Alasimet
»Hiomakoneet
»Konevasara
Pronssiseppä
Puukot

Tällä sivulla on kuvia jotka on valmistettu käyttäen itse suunnittelemiani koneita (kaasuahjo, konevasara, nauhahiomakone).

Olen tehnyt itse myös puukkojen tupet täysin käsityönä. Kahvojen valmistuksessa on käytetty erilaisia materiaaleja visakoivusta ja messingistä aina poronsarveen ja koivun tuoheen.

Damastiteräisten puukkojen valmistus onnistuu helposti ja vaivattomasti käyttäen konevasaraa ja kaasuahjoa jonka kaasunkulutus on ennennäkemättömän alhainen.

Puukko

Puukko


Ruostumaton kalapuukko

Ruostumaton kalapuukko


Timmermannipuukko

Tämän puukon alkuperäismalli, vuodelta 1834 on Pietarsaaren museossa. Olen valmistanut muutamia kappaleita mallinmukaisia kopioita keräilijöille. Tuppi on valmistettu ekonahasta ja parkilla parkittua, ei happomuokattua.

Perimätiedon mukaan tällaista puukkomallia käyttivät kirkot, koulut, ja erityisesti laivanrakennusmestarit 1800-luvun alkupuolella. Perimätieto kertoo myös että tämäntyylisiä puukkoja olisi ollut myös laivojen kapteeneilla ja perämiehillä. Puukon tupissa oleva harppi oli myös tärkeä piirrustusten ja karttojen lukemisessa käytetty apuväline.

Timmermannipuukko


Puukko nuorelle pojalle

Puukko voi olla pienikin ja silti käytännöllinen. Alla olevassa kuvassa on puukko joka on tehty nuorelle pojalle.

Ernon puukko